ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΔΑ στο CHRISTMAS THEATER

arma christmastheater2

Την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023, όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας ταξίδεψαν στην Αθήνα, στο Christmas Theater για να παρακολουθήσουμε τη Θεατρική Παράσταση ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΔΑ σε Κείμενο & Σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη.

Κάθε εικόνα, κάθε λέξη των στίχων της Ιλιάδας μας μάγεψε. Μας έκανε να θαυμάσουμε τον κορυφαίο ποιητή της ανθρωπότητας, τον δικό μας, τον μοναδικό Όμηρο!

Μάθαμε, αρχικά, γιατί και πως φτάσαμε στον Τρωικό Πόλεμο. Μπροστά στα μάτια των παιδιών ζωντάνεψαν όλα… Η γέννηση της Ελένης, ο γάμος της με τον Μενέλαο και η φυγή της με τον Πάρη. Ο θυμός του Αχιλλέα, η διαμάχη του με τον Αγαμέμνονα και η αποχώρησή του από τη μάχη.

Είδαμε ακόμα τη συμμετοχή των θεών του Ολύμπου, σ’ αυτόν τον πόλεμο… Τις μάχες των Ελλήνων με τους Τρώες… Τον θάνατο του Πάτροκλου… Τη μονομαχία του Αχιλλέα με τον Έκτορα που καταλήγει στον χαμό του τελευταίου… Εντέλει, τον θάνατο του Αχιλλέα, τον Δούρειο Ίππο, και την καταστροφή της Τροίας.

Όλα αυτά, απόλυτα μελετημένα και τεκμηριωμένα μέσα από την αστείρευτη πηγή της Μυθολογίας μας, με την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη.

Περάσαμε υπέροχα!